Kartice za učenje

KARTICE ZA UČENJE pogodne su za prezentaciju ili učenje i ponavljanje manje opširnog gradiva, npr. stranih riječi, kemijskih formula ili definicija.

http://amomwithalessonplan.com/wp-content/uploads/2011/10/sight-word-cards-3.jpg

Koraci u izradi kartica:

  1. Izreži od malo debljeg papira (hamera ili kartona) kartice veličine otprilike 12 x 8 cm. Za svaki tekst (riječ, formulu) potrebno je izraditi drugu karticu.
  2. Na karticu napiši značenje riječi, određenu definiciju ili važne informacije koje se odnose na zadanu temu.
  3. Možeš iskoristiti i drugu stranu kartice, posebno kod učenja i ponavljanja.U tom slučaju na jednu stranu napiši zadanu riječ ili formulu, a s druge strane njezino značenje ili definiciju. Isto možeš napraviti s pitanjima i odgovorima za školsko gradivo, s jedne strane napišeš pitanje, a s druge odgovor.
  4. S tako napravljenim karticama na zabavan način preispitat ćeš svoje znanje. Uzmeš jednu karticu u ruke, pročitaš pitanje i odgovoriš na njega, zatim okreneš karticu i provjeriš svoj odgovor. Ako si točno odgovorio, karticu odloži izvan kutije, a ako nisi vrati karticu preostalim karticama u kutiju. Ponavljaj ovu radnju dok sve kartice nisu odložene izvan kutije što znači da si usvojio gradivo i zapamtio sve što je zapisano.
  5. Za odlaganje kartica možeš izraditi i posebnu kutiju (može kutija od cipela) s dvije pregrade tako da dobiješ tri prazna prostora. U jednom prostoru nalazit će se sve kartice koje si pripremio za učenje, u drugi ćeš odlagati kartice koje trebaš naučiti, a u treći iz kojih si već usvojio napisano.